038-4771243
MA- VRIJ (ZA) VAN 08:00 (08:30) TOT 17:30 (15:00)


HOE GRAAF IK EEN BERG TRAMPOLINE IN?

Bekijk de video om te kijken hoe je een BERG FlatGround of InGround trampoline moet ingraven. 
Wil je een trampoline in je tuin die enigszins of volledig in de tuin weggewerkt is? Kies dan voor een BERG InGround of FlatGround Trampoline. Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe je je gloednieuwe trampoline kunt ingraven!
Met een FlatGround of InGround trampoline in je tuin vergeet je bijna dat je een trampoline hebt, omdat deze grotendeels of volledig ingegraven is, afhankelijk van de soort trampoline. Even in het kort de verschillen tussen de twee trampolines: bij een InGround trampoline steekt het frame iets boven de grond uit. Een FlatGround (Flat to the ground) trampoline is daarentegen volledig in de grond weggewerkt. Hierdoor kan je extra makkelijk en veilig de trampoline betreden doordat deze trampoline laag bij de grond is, dus eigenlijk een win-win situatie! In de afbeeldingen hieronder is het verschil te zien.

Minder graafwerk

Door het speciale ontwerp hoeft het gat niet diep uitgegraven te worden onder de trampoline. Dit scheelt dus weer graafwerk!

Bekijk het filmpje om te zien hoe je stap voor stap een FlatGround trampoline kunt ingraven.


In 4 stappen het gat gegraven!

Het is prima zelf te doen. Maar mocht je liever geen graafwerk willen verrichten of twee linkerhanden hebben, dan kun je een bedrijf vragen om de graafwerkzaamheden met een graafmachine te verrichten.

STAP 1

Bepaal waar je de trampoline wilt hebben staan. Let hierbij wel op dat je de trampoline niet te dicht bij een hek, schutting, boom of planten plaatst. Houd hierbij 2 meter afstand tot andere obstakels. Dit is wel zo veilig!
Markeer de plaats op de grond met het bijgeleverde meetlint. Houd hierbij de maten aan die in de bijgeleverde handleiding staat van de trampoline. Zo weet je precies waar je trampoline komt te staan in de tuin. 

STAP 2

Tevreden over de plek voor de trampoline? Dan kun je beginnen met graven. 

STAP 3

Graaf het gat helemaal uit in een komvorm én op de aangegeven diepte. 

STAP 4

Als je het gat heb uitgegraven zoals beschreven staat, dan kun je de trampoline bovenop dit gat plaatsen.
Volg de laatste stappen van de handleiding en je bent klaar! 

Wat is het verschil tussen een InGround en een FlatGround trampoline?

De BERG InGround Trampoline is grotendeels weggewerkt in jouw tuin. Maar het frame wordt nog wel boven de grond geplaatst. Dit zorgt ervoor dat er beperkt graafwerk hoeft te worden verricht. Deze trampoline is met en zonder een Safety Net verkrijgbaar.
De BERG FlatGround Trampoline is compleet geïntegreerd met jouw tuin. Deze trampoline kan je namelijk zo ingraven dat hij helemaal weggewerkt is en ook geen poten meer heeft, die boven op het gras staan. Deze is niet met een Safety Net verkrijgbaar.

Hoe kan ik het onkruid onder mijn ingegraven trampoline tegengaan?

Voor dat je lekker kan gaan springen op één van onze InGround of FlatGround trampolines, moet er een gat gegraven worden in de tuin. Onder de trampoline bevindt zich dan een uitgegraven kuil, waarin het onkruid vaak snel groeit. Onkruid onder de trampoline zorgt ervoor dat je niet meer zo lekker springt.
Om te voorkomen dat er onkruid groeit onder de trampoline, kan een worteldoek worden neergelegd in de kuil. Dit doek laat het (regen)water wel door, het doek houdt licht en wortelgroei tegen. Hierdoor is de kans op onkruid veel kleiner.
alt tekst
alt tekst
alt tekst
alt tekst
alt tekst