038-4771243
MA- VRIJ (ZA) VAN 08:00 (08:30) TOT 17:30 (15:00)

Husqvarna Rider 316TsX AWD Frontmaaier (94/112cm maaidek)

Productnummer: 970542901-z

€ 10.499,00

€ 8.676,86 excl. BTW

Maaibreedte - keuze maaidek
Productinformatie "Husqvarna Rider 316TsX AWD Frontmaaier (94/112cm maaidek)"

Bijzonder wendbare zitmaaier, dankzij knikbesturing, het aan de voorzijde gemonteerde maaidek en de traploze hydrostatische transmissie valt deze machine zeer goed te manoeuvreren tevens zitten alle hendels bijeen onder handbereik. Dit is dezelfde Husqvarna Rider als de Husqvarna Rider 316TXs AWD echter is deze uitgevoerd met stuurbekrachtiging en is deze geluidsgeïsoleerd. De knikbestuurde achteras zorgt ervoor dat de machine zeer wendbaar is met een ongemaaide cirkel van +/- 30cm waardoor u zo min mogelijk hoeft te manoeuvreren. De hydraulische stuurbekrachtiging laat deze machine zeer licht sturen. Door de 4-wiel aandrijving gaat deze Rider door waar andere machines stoppen, door de enorme hoge tractie is deze machine uiterst geschikt voor gladde ondergronden en hellingen.

Alle bedieningselementen zitten makkelijk bereikbaar aan de rechterzijde van de bestuurders positie. Het maaidek laat zich eenvoudig zakken en tegelijkertijd worden de messen ingeschakeld door de licht bedienbare lifthendel te laten zakken, de maaihoogte kan ook aan de rechterzijde in 10 stappen versteld worden evenals het starten en stoppen van de machine en het selecteren van het juiste motortoerental.
Aan de linkerzijde van de bestuurders positie bevind zich een grote transparante brandstoftank met maar liefst 12 liter inhoud zodat u niet vaak hoeft te tanken en dankzij de grote en naar buiten gebogen vulopening is tanken ook zeer makkelijk.
Het Combi-mulch maaidek is een mulching maaidek die het gemaaide gras verhakseld zodat het terugvalt tussen het gazon, hierdoor bemest u uw gazon terwijl u maait en u bespaard tijd en afval omdat u geen volle grasopvangbakken hoeft te legen. Het maaidek is super eenvoudig open te klappen zodat de onderkant goed valt te reinigen, ook kan dit maaidek ingezet worden als achterlosser door de Combi-plaat eenvoudig te verwijderen.
Het maaidek heeft 3 messen die in een v-vorm geplaatst zijn met het middelste mes voor de buitenste messen, deze messen draaien onafhankelijk van elkaar waardoor er veel minder kans is op schade na het raken van obstakels met draaiende messen. Het bijkomende voordeel van het systeem met 3 messen ten opzichte van een maaidek met 2 grotere messen is dat het systeem met 3 messen veel minder vermogen vraagt van de motor.
Doordat het maaidek aan de voorzijde gemonteerd zit wordt het gras niet plat gereden alvorens het gemaaid wordt tevens nemen hulpveren het gewicht van de steunwielen van het maaidek weg zodat deze zo min mogelijk spoorvorming geven.
Met een zeer stille, efficiënte, krachtige en ontzettend betrouwbare 2 cilinder Kawasaki motor, deze krachtpatser levert grootse prestaties zelfs meer dan u van 16pk zult verwachten. 

Product Specificaties



Aandrijving (2wd/4wd): 4-wielaandrijving
Behuizingsmateriaal: Staal
Brandstof capaciteit (liter): 12 ltr
Capaciteit werkgebied: 3000 m²
Hoe wil ik maaien?: Frontmaaiers
Maaihoogte (min/max): 25 - 75 mm
Maaihoogtestappen: 10 standen
Merk Machine: Husqvarna
Motorfabrikant: Kawasaki
Motorvermogen: 603 Cm³ / 16.0pk
Mulchingfunctie: Ja, Bioclip
Snelheid (min/max): 0 - 9 km/h
Soort Machines: Frontmaaiers
Soort Tuinmachine: Grasmaaiers
Transmissie: Hydrostatische aandrijving (Vario/HST/TTR)
Type Brandstof/aandrijving: Benzine - 4 takt

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


alt tekst
alt tekst
alt tekst
alt tekst