038-4771243
MA- VRIJ (ZA) VAN 08:00 (08:30) TOT 17:30 (15:00)

Jansen Houtklover HS-20H110, 20 t, 110 cm, benzine, Kloofmachine, hydr. kippen

Productnummer: 1325103

€ 2.329,00

€ 1.924,79 excl. BTW

Productinformatie "Jansen Houtklover HS-20H110, 20 t, 110 cm, benzine, Kloofmachine, hydr. kippen "

De Jansen HS-20H110 is een kloofmachine met een erg bijzondere eigenschap. Deze kloofmachine kan namelijk zowel liggend als ook staand gebruikt worden. Door middel van een hydraulische cilinder kan de machine makkelijk verhoogd of verlaagd worden. De klooflengte is 110 cm en de splijtdruk ligt rond de 20 ton. De hydraulische pomp wordt door een erg robuuste en kwalitatieve 6,5 PK Kohler benzinemotor aangedreven.

In de loop van onze productverbeteringen wordt deze kloofmachine voortdurend verbeterd. Zo hebben de actuele versies enkele grote voordelen ten opzichten van de voorganger… Zo is bijvoorbeeld de bediening nu direct bij de cilinder, wat de toegankelijkheid in de staande positie duidelijk verbeterd. Bovendien zijn veel flexibele leidingen vervangen door vast gemonteerde stalen leidingen waardoor de machine er veel overzichtelijker en professioneler uitziet. Tot slot zijn de wielen nu uitgevoerd met kogellagers; dit garandeert een aanzienlijk soepelere beweging. Op sommige video’s is het oude model van de HS-20H110 nog te zien, waar u goed kunt herkennen dat de bedieningshendel nog erg ver naar achteren geplaatst is in de staande positie.

De splijtdruk wordt bij onze kloofmachines rechtstreeks op de bijl gemeten, waardoor deze informatie ook daadwerkelijk overeenkomt met de druk die wordt uitgeoefend. Bij veel andere aanbieders worden hier onrealistische waarden aangegeven, waardoor dit in de praktijk nooit gerealiseerd kan worden.

Vergelijkbaar is het met de splijtmaat aanduiding; hier wordt daadwerkelijk de betreffende waarde van 110 cm aangegeven, wat de maximale lengte van een stuk hout mag zijn. Bij veel concurrenten moet je de lengte van de kloofbijl er nog van aftrekken, wat misleidend is. Ook moet je op de slaglengte van de cilinder letten. Deze bedraagt bij ons model 100 cm, dat wil zeggen dat de kloofbijl bijna volledig door het hout gaat; hierdoor is het kloven altijd succesvol! Bij het overgrote deel van kloofmachines die worden aangeboden is de slaglengte van de cilinder maar 50-60 cm, waardoor de bijl maar tot de helft van het stuk hout komt en men dan vaak het risico loopt dat deze door middel van een bijl of kettingzaag uit de machine gehaald moet worden.

Deze kloofmachine zal gegarandeerd elk stuk hout kloven, en voor geen enkele boomstam terugdeinzen.

De kloofmachine is erg eenvoudig te bedienen, en laat zich makkelijk starten door middel van een repeteerstarter, ook als de temperaturen onder nul liggen.

Met behulp van een dissel en een aanhangerkoppeling kan de machine makkelijk naar de gewenste locatie verplaatst worden. De kloofmachine is echter niet op de openbare weg toegelaten zodra deze achter een personenauto wordt vervoerd. Het verplaatsen achter een land- of bosbouw trekker is wel toegestaan (let u echter wel op de regels van de wegenverkeerswet -> licht, nummerplaat etc.). Daarnaast bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid de kloofmachine op een aanhangwagen te vervoeren.

Wij leveren u naast de kloofmachine met een ingebouwde kloofbijl ok nog een gratis een kloofkruis. Deze kan gemakkelijk over de bijl geschoven worden. Het verwisselen van het kloofkruis en de bijl is daardoor binnen enkele seconden gedaan!

Met de 30 cm lange kloofbijl of kloofkruis zijn ook stammen met een grotere diameter in één beweging geen probleem. Bij kloofmachines met een kortere kloofbijl lukt dit vaak niet en moet de stam na één beweging 180 graden gedraaid worden, wat op den duur erg vermoeiend is.

De hydrauliek is zo ontworpen, dat de kloofbijl in elke positie gestopt kan worden, en naar keuze naar voren of achteren bewogen kan worden. De kracht is altijd optimaal, en de kloofbijl moet niet zoals bij veel concurrerende machines telkens weer naar de beginpositie teruggezet worden.

Wij hebben dit model inmiddels al jaren in ons assortiment, en heeft zich al honderden keren bewezen. Deze kloofmachine zal bij geen enkel stuk hout de handdoek in de ring gooien; tot dusver heeft ook nog geen enkele klant een stuk hout kunnen aanleveren wat deze machine niet kon kloven.

De Jansen HS-20H110 wordt met een hoge kwaliteit Kohler motor geleverd.

Kohler motoren
Sinds 1873 bouwt de Amerikaanse fabrikant Kohler innovatieve motoren, die wereldwijd door hun uitstekende ontwerp en vakmanschap worden gekenmerkt. Naast Honda en B&S is Kohler een van de toonaangevende merken als het gaat om de plaatsing van kleine motoren op tuin- en landbouwmachines en grasmaaiers. Toonaangevende merken zoals John Deere, MTD, Stiga, Toro en vele anderen maken voor hun producten ook gebruik van deze motoren. Kohler bouwt niet alleen maar benzinemotoren – sinds 2007 behoort de innovatieve Italiaanse fabrikant van dieselmotoren, Lombardini, ook tot de Kohler groep.

Technische gegevens:

  • 6,5 PK 4 tact-motor van het merk Kohler, 4,8 kW
  • Brandstof: normaal loodvrij
  • Tankinhoud: 3,6 liter
  • Verbruik: ca. 1,0 - 1,2 l/h
  • Startsysteem: repeteerstarter
  • Gewicht: ca. 302 kg zonder vloeistoffen
  • Verplaatsingssnelheid machine achter voertuig: max. 25 km/h
  • max. klooflengte: 110 cm
  • Snelheid hydraulische cilinder bij 1 beweging
  • naar beneden: 12 sec.
  • naar boven: 11 sec.
  • Kloofdruk: 20 ton (gemeten waarde aan de kloofbijl)
  • Kloofkruis, lengte: 30 cm (bij levering inbegrepen)
  • Kloofbijl, lengte: 30 cm (bij levering inbegrepen)
  • Afmetingen: 310x119x122 cm (LxBxH, max. liggend)
  • Afmetingen: 310x119x270 cm (LxBxH, max. staand)
  • Afmetingen bij verzenden: 213x53x82 cm (LxBxH)
  • Gewicht bij verzenden.: 351 kg
  • Carterinhoud: ca. 1 l (10W40 of 15W40)
  • Hydrauliekolie: ca. 20 l (HLP46)


Algemene info:

De machine wordt zorgvuldig verpakt en in een houten krat geleverd. Voor de eindmontage zou u ca. 2-3 uur in moeten plannen. Uiteraard wordt er een Duitse en Engelse Handleiding meegeleverd, waaronder ook enkele bouwtekeningen. Het opbouwen is relatief eenvoudig. Mocht u toch nog hulp nodig hebben, stellen wij onze service graag ter beschikking. Voor de eerste ingebruikname van de machine heeft u ca. 20 liter hydrauliekolie nodig om deze volledig te vullen. Wij raden de HLP46 aan, deze is overal verkrijgbaar. Daarnaast heeft u nog ongeveer 1 liter motorolie nodig, en hier raden wij een 10W40 of een 15W40 aan.

Product Specificaties



Kloofkracht: 20 Ton
Merk Machine: Jansen
Motorfabrikant: Kohler
Motorvermogen: 6.5pk
Soort Machines: Houtklovers
Toepassing: Erfonderhoud
Type Brandstof/aandrijving: Benzine - 4 takt

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


alt tekst
alt tekst
alt tekst
alt tekst